sunnuntai 31. lokakuuta 2010

WCS-karsinnoissa syy

... Nimittäin syy siihen, että olen ollut niin vaitonainen blogissani ja pukuasioistani noin yleensäkin. Tulipa kokeiltua WCS-karsintoihinkin osallistumista Elzyn kanssa. :D Kisasimme tiiminä numero 3, ja pukumme olivat Cain (Elzy) ja Isaak (minä) sarjasta Trinity Blood.

Ihan vänkä kokemushan se oli, vaikka eilistä karsintapäivää edelsikin erittäin lyhyet yöunet, jännittäminen ja ruokahaluttomuus - puhumattakaan kesällä alkaneesta esityksen harjoittelemisesta, sosiaalisen elämän minimoimisesta karsintoja edeltävinä viikkoina, 60 tunnin puku-urakasta ja neuroottisessa tilassa ja paria päivää karsintoja ennen kasatuista lavasteista.

Kohtaloksemme koitui lopulta toinen sija. Harmittihan se, tietenkin - en edes yritä esittää hyvää häviäjää, koska kaikki vihaavat hyviä häviäjiä. :D Ymmärrän kuitenkin sen, miksi näin kävi - voittajatiimin esitys oli kokonaisuutena eheämpi ja viihdyttävämpi, puhumattakaan hugesta ja valolla höystetystä propista. Olen kuitenkin tyytyväinen suoritukseemme; ei hävetä näin jälkeenpäin se, että tuli osallistuttua. Olen ylpeä paristani, joka sai kun saikin pukunsa ajoissa valmiiksi ja olen ylpeä meistä tiiminä. Kaikesta säädöstä huolimatta karsintoihin valmistautuminen oli mieltä avartava ja haastava prosessi, jonka kanssa sai pistää itsensä likoon.

Jostain syystä kisafiilikseni oli kuitenkin kohdallaan vain ja ainoastaan sen kahden ja puolen minuutin aikana, jolloin valtasimme lavan esityksemme kanssa - muuten tunnelma oli hiukan latistunut. Hei c'mon. Neljä osallistuvaa paria. Neljä. :| Lisäksi puitteet eivät miellyttäneet - lavalla oli instrumentteja, tumma lavaympäristö sai pukuni hukkumaan taustaan, istumapaikkoja oli yleisölle vähän ja yleisöäkin taisi olla aika vähän - harva jaksaa maksaa Kirjamessujen sisäänpääsyhintaa vain karsintojen takia. Etukäteen lähettämäämme valosuunnitelmaakaan ei lopulta pystytty toteuttamaan huolimatta siitä, että käsitykseni mukaan viimevuotiselta karsintalavalta haluttiin pois juuri siksi, että esiintyjät saisivat uuden lavan myötä paremmat valot käyttöönsä. Muilta osin järjestelyt olivat kuitenkin onnistuneet, siitä iso kiitos CFT:n porukalle! Messuille pääsi hyvin sisään, tuomarointisessiot ja kuvaukset toimivat ripeästi, avustajat avustivat aina tarpeen vaatiessa ja pukuhuonetilat olivat mielettömät.

Nyt tekee oikeasti mieli olla ajattelematta cosplayta seuraavaan kuukauteen viikkoon kolmeen päivään. :D Vilkaisin kuitenkin näin aamun hauskuutukseksi esityksemme läpi, ja mikäli haluatte tehdä saman, niin tässä linkki. (kiitos Unita!)
Naurattaa. Nuo hiukset eivät sovi minulle sitten ollenkaan. :DD Tulee mieleen yläasteen aikainen hiustyylini, voi kamala. Höystän siviilissä puhettani aina naamanvääntelyllä, joten en näköjään aina pysty hillitsemään lolfacejani lavalla ollessani, mutta onneksi Elzy sentään on eeppinen niin kuin aina. :,D

Erillinen pukumerkintä kuvineen tulossa vähän myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Onnittelut kakkossijasta! \o/ En heti ekaksi tunnistanut neitejä lavalta, mutta myöhemmin kyllä tajuamus iski. 8'D Ei ollut teidän osallistumisessa kyllä mitään hävettävää, aivan mahtavat puvut ja hieno esitys, vaikka tottakai petraamista oli. Niin sitä tuntuu olevan kaikilla pareilla Suomessa, jopa tämän vuoden voittajillakin.

  Tämän vuode osallistuja vähyys sai kyllä pohtimaan omasta takaa, pitäisikö itsekin ensi vuonna kokeilla ihan vain osallistujamäärän kasvattamisenkin takia. Taso ja showmeininki kasvaisi jos ihmiset uskaltaisivat edes yrittää, eivätkä odottaisi juuri sitä oikeaa hetkeä sillä juuri oikealla puvulla ja juuri oikeilla taidoilla. Samalla siinä karttuisi kokemus, oman cosplayn tasokin nousisi ja esiintymiskokemuskin kasvaisi.

  Ehkäpä Suomessa vaan ollaan vieläkin vähän turhan nöyriä yrittämään - tai sitten kaikilta etukäteen ilmoittautuneilta vain yksinkertaisesti loppuu raha ja aika. :/

  VastaaPoista
 2. ...Miksi en ollut kuullut tästä aiemmin! :0 Mutta anyways, onnittelut! On se kakkossijakin jotain. Nyt kyllä harmittaa kun en paikalle päässyt.

  Kun vilkaisin teidän esityksen (ja kaikki muutkin) niin alkuun mietin että onkohan linkissä virhe, ennen kuin älysin että teillä oli naamarit alussa. :''D Hieno esitys kyllä!

  Biittiä kompaten, heräsi pieni innostus kanssa tuosa lisäväriä osallistumalla, mutta ei kyllä ole tarpeeksi lavakokemusta ja pukujentekotaitoa vielä. Ehkä joskus.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut kakkosille!! Itse tykkäsin teidän esityksestänne kovin, se oli hyvin mietitty ja harjoiteltu ja ansaitsitte palkintonne. ^^

  Minustakin ne salin 'puitteet' eivät olleet hulppeat. Tosi vähän penkkejä ja kilpailijoille oli varattu koko rivi istuttavaksi ja vain kaksi heistä taisi sitä käyttää. :'D

  Minullekkin iski kilpailu into! Nooh, ensi vuonna sit ängetään jonnekkin.

  VastaaPoista
 4. Biitti: Olen ihan samaa mieltä, että ihmisten pitäisi rohkaistua ottamaan karsintoihin osaa. :) Ehkä sitä pelätään itsensä nolaamista, kun kyseessä on kuitenkin ison luokan kisa, jossa joutuu hetkeksi koko skenen suurennuslasin alle - ehkä myös mahdollisesta voitosta seuraava yhdeksän kuukauden rupeama voi säikyttää. Mutta suosittelen osallistumista! Stressistä huolimatta se on hieno kokemus joka tapauksessa, sijoittui miten sijoittui. Tänä vuonna paikalle piti vissiin tulla kuusi paria, joista kaksi ei sitten koskaan ilmoittautunut paikan päällä.

  Juusto: No eipä me tästä kauheasti huudeltukaan, joten ehkä siksi asia pysyi pimennossa. :,D Mutta kiitos kovasti kehuista!

  Elekku: Kiitos, mukava kuulla. ^_^/ Salin puitteet olivat kyllä vähän argh, mutta ehkäpä ensi vuotta varten opittiin jotain.

  VastaaPoista
 5. Hieno Show ja onnea toisesta sijasta.

  Tuo lava tila vähän hämmästyttää... En voisi itse kuvitella osallistuvani, jos pitäisi pelätä että lavalla voi juuri ja juuri tehdä vain haaraperushyppyjä. Tai sitten videolla lava vain näyttää pieneltä?

  VastaaPoista
 6. Apbe: Kiitos! :>
  Video on aika totuudenmukainen tässä tapauksessa. Lava oli oikeastikin melko ahdas - etenkin syvyyssuuntaan. Meille kerrottiin etukäteen lavan mittojen olevan 10 x 5 metriä, mutta tosiasiallinen tila jäi soittimien ja muiden pömpelien takia paljon pienemmäksi.

  VastaaPoista