lauantai 10. heinäkuuta 2010

Trapula

Sarjassamme "melkein-hauskat-otsikot".

Helteet ovat lamaannuttaneet minut aika lailla täydellisesti, joten en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa Tracon-tunnelmistani, vaikka aikaa on ollut kokonainen viikko. En ole myöskään jaksanut oikein keskittyä pukusuunnitelmiin tai mihinkään muuhunkaan - mieli kyllä tekisi askarrella kaikenlaista pientä, mutta kun ompeluhuoneeni muistuttaa alkeellista saunaa, niin viihdyn paljon paremmin ulkosalla puun varjossa lojuen.

Niin, ja näin mihinkään erityisemmin liittymättä: Asensin tuossa kuukausi takaperin Google Analyticsin sivustolleni omaksi viihdykkeekseni ja hilpeyteni oli suuri, kun huomasin, että blogiini oli eksytty mm. hakusanoilla "elffi cosplay". :DDD Sori tytöt, taisin tuottaa teille pettymyksen.

Mutta eipäs poiketa asiasta enempää, sillä merkinnän varsinainen aihe oli tosiaan pyhitetty Traconille. Muut blogistit ovat käsitelleet kyseisestä tapahtumasta aika lailla ne asiat, joista itsenikin piti kirjoittaa (cosplaykisan ontuvat järjestelyt, pukujen yleinen taso, tapahtuman tilat, ohjelma jne), joten keskityn lähinnä kuvien lätkimiseen (kaikki krediitit Sanna Husulle, mahtavalle ja väsymättömälle kuvaajanerolle!).


Lauantain pukuni ja viimeistelty miekka, jonka tekemisestä raportoin viime merkinnässäni.

Jos muutaman sanan conikokemuksestani kuitenkin sanoisin, niin tapahtuma oli erittäin miellyttävä lukuunottamatta sitä, että puvun riisuminen viime lauantai-iltana kuulosti suurinpiirtein valtavalta SLLLUUURPS-ääneltä. Niinpä pyydän teiltä, rakkaat lukijani, että jos vielä joskus näette minun valitsevan blogissani johonkin kesätapahtumaan puvun, joka varmasti aiheuttaa lämpöhalvauksen tai vähintäänkin suurta epämukavuutta, älkää antako minun tehdä kyseistä valintaa. En vain ikinä opi säänmukaista pukeutumista.


Spira's Next Top Model. Tai sitten ei, mutta Tampere-talo oli joka tapauksessa täynnä kivoja pieniä kuvausnurkkauksia.

Lauantaina pyörähtelin tosiaankin Painen (Final Fantasy X-2) nahka-asussa ja sunnuntaina jammailin Ionina osana värikästä Tales of the Abyss -ryhmää. Tarkastin myös luonnollisesti cosplaykisat kumpanakin päivänä ja olin hyvin yllättynyt siitä, että pääsin seurueeni kanssa ihan kohtuullisen hyville paikoille ilman minkäänlaista jonotusta. :O Joko Tampere-talon pääsalissa oli ihan mielettömästi penkkejä tai sitten ihmisiä ei vain kiinnostanut katsoa ohjelmaa keskellä kuumaa kesäpäivää. Tampere-talon käytävilläkin oli tilaa niin paljon, että se tuntui lähes luksukselta - Sorsapuiston viehätys tosin taisi vaikuttaa tähänkin.


Lauantaina seurueessani pyöri näin fabulöösiä porukkaa. Vasemmalta oikealle; Wakka (Senni), Tidus (Pilvi), Yuna (Dashi), Paine (minä) ja Rikku (Iitu).

Yleisö ei oikein päässyt cosplay-yksilökisan aikana fiiliksiin, mikä on sinänsä sääli, sillä jokainen kisaaja ansaitsee aplodinsa ja hurraa-huutonsa. Yksilökisa ilman henkilökohtaista ääniraitaa ja lavashow'ta ei vain näköjään jaksa oikein enää kiinnostaa, mikä on kovin ikävää, sillä tavallisia walk-on kisojakin tarvitaan tasapainottamaan suomalaista cosplaykisakalenteria. Ryhmäkisassa meininki olikin sitten vähän hysteerisempää ja kuurokin olisi huomannut, että pääosa yleisöstä viihtyi ohjelmanumeron parissa erittäin hyvin.

Sunnuntain korea TotA-ryhmä. Ylärivi: Guy Cecil (Juusto), Jade Curtiss (Minna), Tear Grants (Aselea), Van Grants (Oona), Natalia Luzu Kimlasca Lanvaldear (Vilma). Alarivi: Luke Fon Fabre (Mape), Mieu (Ella), Fon Master Ion (minä).

Mutta eipä siitä sitten enempää. Oli mukavaa haastella tuttujen ihmisten kanssa, bongailla pukuja (mutta jumantsuikka, ei taaskaan yhtään FFXII:tä ;_;) ja saada kuulla, että blogiani stalkataan. :D Nyt vain on hiukan tyhjä olo, kerta vuoden kaksi isointa harrastajatapahtumaa on ohi. Kesäni ei tosin ole vielä täysin vapaa cosplaysta, sillä parin viikon päässä häämöttää Suomenlinnaan sijoittuva TotA-photoshoot. Sitä odotellessa!

EDIT:
Niin, ja vielä loppuun isot kiitokset Lefrinille ja Wepille. Peruukkisukka ja silitysrauta pelastivat viikonlopun pukuni. *_*

4 kommenttia:

  1. Oon sanonut jo aiemmin mutta sanotaan uudestaan, että teikäläisen kummatkin viikonlopun puvut ovat vaan niin nättejä. *w* Ja niin olivat kyllä kummatkin ryhmätkin, ihailtavaa että joku oikeasti onnistuu pitämään ne kasassa...!

    Ja eipä mitään, hyvä vaan etten raahannut sitä silitysrautaa turhaan mukanani. 8D/

    VastaaPoista
  2. Wepi: Kiitos kovasti, olen otettu. *u* Eipä minulla kauheasti tainnut olla ansiota ryhmien koossapysymisessä - jos ihmisiä oikeasti haluttaa tehdä kyseinen puku eikä mitään yllättävää tule eteen, niin homma hoituu ikään kuin itsestään. :D Suurin syy sen Simoun-ryhmänkin kaatumiseen taisi olla se, että ihmisillä ei oikeasti ollut kauhean suurta hinkua tehdä niitä pukuja alun alkaenkaan (en nyt tietenkään syytä sinua enkä Ellaa, sillä ajanpuute ja muu vastaava on aina hyväksyttävä selitys. 8,D). Jos vain lupautuu itselleen ennestään tuntemattomaan ryhmään kaverin pyynnöstä, niin motivaatio voi loppua aika nopeasti kesken.

    VastaaPoista
  3. Uudet kuvasi Painesta ovat kuolettavan ihania. Koko FFX-2 ryhmäkin oli kuolettavan ihana. Peukut!

    VastaaPoista