perjantai 10. helmikuuta 2012

Kiirettä pitää (kaiken paitsi pukujen suhteen)

Desucon Frostbite oli ja meni kuten aiheesta jo kauan sitten hiljennyt blogosfäärikin varmasti huomasi, mutta minä poikapa en muistanut julkaista raporttiani, vaikka siitä luonnoksen tein jo Frostin sunnuntain iltana. Oikeastaan tuntuisi lähinnä hölmöltä julkaista se nyt, kun tapahtumasta on jo niin kauan, koska elämme kuitenkin nopeatempoisessa yhteiskunnassa, jossa uutiset vanhenevat viimeistään päivässä!

Tapahtuma oli kuitenkin oikein kiva ja sain itseni käymään muutamassa ohjelmassakin, mikä oli erittäin positiivista ottaen huomioon sen, että useat viime vuosien tapahtumat olen lähinnä juossut ympäriinsä kisaohjelmiin liittyen joko kisaajana tai tuomarina, enkä ole saanut viihdytettyä itseäni muilla keinoin. Lauantaina olin ihan kasuaaleissa tamineissa (peruukkia lukuunottamatta-  oli huono hiuspäivä), mutta sunnuntaiksi vedin vielä kerran päälleni alun perin vuonna 2009 valmistuneen Tatiana Wislan (Last Exile) pilottihaalarin. Tatiana on aivan ihastuttava talvipuku, sillä se ei juuri paljasta pintaa näytä ja vaatekerroksiakin saa jemmattua puvun alle niin monta kuin vain ikinä haluaa.

Nyt pitäisi siis tosiaan keskittyä niihin uusiin haasteisiin. Olen luvannut tehdä Tales of Graces f:n Cheria Barnesin kesäksi, mutta kyseistä pukua en ole ehtinyt vielä edes ajatella. Sen sijaan olen ajatellut paljonkin mahdollista Eurocosplaypukuani, mutta ongelma on vain se, ettei minulla ole ollut missään välissä aikaa aloittaa sitä. Arkipäivät kuluvat yliopistopuuhissa ja viikonloput... niin, no, aika pitkälti samoissa merkeissä. Onnistuin hamuamaan itselleni ennätysmäärän kursseja, jotka pitävät minua kiireisinä jatkuvasti - koko ajan on jotain kielten läksyjä tai kirjoitelmia tehtävänä, tenttikirja tai kaksikin luettavana, essee tai oppimispäiväkirja työn alla.

Tällä hetkellä erittäin ajankohtaista ajanvietettä on myös kesätöiden etsiminen, johon tuhrautuu luvattoman paljon aikaa. Uusia avautuvia paikkoja tulee kytättyä liki päivittäin ja useimmiten jokaista paikkaa varten tarvitsee täyttää erillinen nettihakemus (joihin jokaiseen syötetään ne samat henkilötiedot ja tiedot menneistä työsuhteista...) tai sitten kirjoittaa oma, juuri sitä paikkaa varten räätälöity työhakemus. Tänään kävin kevään ensimmäisessä haastattelussani, ja viikon päästä saan tietää, mikäli minua kyseisen paikan kanssa onnisti. Jos näin onnellisesti sattuisi käymään, olisi cosplaykesänikin huomattavasti valoisampi - niin kesätyönhausta vapautuvan vapaa-ajan kuin budjetinkin kannalta. Pidän siis peukkuja itselleni!

Eli merkinnän pointtina oli se, että on tylsää olla aikuinen kun ei ehdi pukuilla. :( Tosin kaipa se on pitkälti kiinni aikataulujensa sovittamisen tahdosta ja taidosta. Tällä hetkellä en kuitenkaan voisi kuvitellakaan ottavani niskoilleni yhtään enempää huolta kuin niillä jo valmiiksi on. :,D


En ole ehtinyt edes kiinnittää huomiota tähän uuteen WorldCosplay-sivustoon, joka kuitenkin vaikuttaa toteutukseltaan ainakin sata kertaa paremmalta kuin vanha, buginen ja kankea cosplay.com. Toisaalta en ole kauhean innostunut siitä, että valmiiksi kilpailuhenkisiä ja arvostelemaan taipuvaisia harrastajia katkeroitetaan yhtään enempää jollain hölmöllä ranking-systeemillä. Kyllähän skenessä on aina niitä, jotka tulevat ihailluksi ja kyllä jokainen ne osaa löytää - tarvitseeko sitä nyt erikseen antaa näkyvyyttä niille, jotka sitä muutenkin saisivat? Tällaisia terveisiä katkeralta akalta, joka inhoaisi nähdä itsensä jonkun rankingin pohjalla. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti