keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Focus on: Judith

Luvassa lyhykäinen merkintä Judithin puvun tekoon liittyvistä mutkista ja niiden suoristamisista.

Kaiken kaikkiaan olin erittäin mielissäni siitä, että minulla tulisi kerrankin olemaan puku, jossa ei tulisi kuuma, mutta kuinkas sitten kävikään - Traconiin ei tullutkaan sitä toivomaani kesän viimeistä helleviikonloppua vaan lämpötila keikkui juuri ja juuri niissä lukemissa, että selvisin ilman jäätymistä. :D Onneksi sain hytistä suurimman osan ulkona viettämästäni ajasta Ravenin ihanan takin suojissa (kiitos, setä!<3).

Ja joo, myönnetään heti alkuun, kun Sieg tästä jo huomauttikin, että etumukseni ei tosiaan ollut kokonaan, noh... sanotaanko nyt että se ei ollut täysin luonnollisessa tilassaan. :D Suosittelen lämpimästi tissinaisten cosplayaamiseen Lindexiltä saatavia BOMBSHELL-rintaliivejä (caps lock liittyy), joissa on toppausta niin paljon, että me vähemmän povekkaatkin saamme instant tissivaon. Tissit etumus rinnat povi boobsit tissit, riittääkö jo? Ai ei?


Kas, siinä puku koko komeudessaan. Laggy kuvasi, kiitos!

Bolero on tehty kahdesta kappaleesta (gasp!), koska halusin kunnioittaa alkuperäisdesignin boleron saumattomuutta, oli se kuinka järjetöntä hyvänsä. :D Löysin yhdestä ompelulehdestä hyvän kaavan bolerolle, jossa oli saumat vain kainaloissa/sivuilla ja takana, ja päätin hyödyntää sitä tässä. Bolero on kasattu hyvin nopeasti, muistaakseni kokonaan viimeisenä päivänä ennen coniinlähtöä, mutta no, kuinka paljon aikaa kahden sivusauman ja yhden takasauman ompeluun nyt ylipäätään voi kuluttaa?

Kenkien päällystykseen on käytetty samaa sinistä kangasta kuin yläosaan ja hameeseen. Keltaiset soljet/rusetit tehty softiksesta ja kiinnitetty liimalla. Nuo tummemman siniset osiot olivat hieman kinkkisiä ommeltavia, mutta muutamista rypyistä huolimatta olen lopputulokseen ihan kohtalaisen tyytyväinen.

Hame olikin sitten aika veikeä projekti. Siinäkään ei luonnollisesti ollut minkäänlaista näkyvää kiinnityssysteemiä (realistiset hahmodesignit ftw), joten päätin piilottaa toiseen eteen kiinnittyvään valkoiseen läppään tarranauhaa ja antaa lantioni leveyden kannatella koko hökötystä. Hyvin toimi, mitä nyt sukkahousujen rajat vähän vilkkuivat. Hameen kaava on tosiaan vedetty omasta päästäni.

Korvat olivat yksi lempiasioistani koko puvussa. Tilasin ne Aradani Studiosilta ihan Ameriikasta asti ja maksoin melko suolaisen hinnan (postikuluineen vähän yli 30 euroa), mutta ai että, tykkäänkö niistä edes kuin hullu puurrosta. Korvat ovat todella kevyet, nätisti maalatut, luonnollisen näköiset (tai no, niin luonnolliset kuin pitkät suippokorvat nyt voivat olla...) ja helpot kiinnittää. Puoti suositteli kiinnitykseen spirit gumia, mutta itse käytin ihan vain Punanaamiosta ostettua Grimasin iholiimaa, ja hyvin pysyi.

Muutama osa jäi tosiaan kokonaisuudesta puuttumaan ajan käydessä tiukille, ja yhden vyön unohdin matkasta kokonaan. Yritän saada lokakuiseen Finnish Talesin photoshoottiin kaiken sataprosenttisesti valmiiksi, mutta ans kattoo, käykö taas vanhanaikaisesti. :D

Kun huomasin unohtaneeni vyöni Riihimäelle.
Peruukista ajattelin sanoa sitten vähän enemmän. Judyn peruukin muokkaus on tähän asti suuritöisin koskaan tekemäni, ja olen siitä jopa hieman ylpeä! Toki siinä on myös paljon virheitä, mutta alkujaan pelkäsin, etten saisi aikaan mitään edes etäisesti nutturaa muistuttavaa. Käytin hyväkseni Kukkii-sanin high ponytail -, wefting- ja odango - tutoriaaleja, ja voin suositella niitä lämpimästi kaikille. Selkeän ohjeistuksen ja hyvien kuvien avulla oli helppo lähteä työstämään tekotukkaa. Ei se silti helppoa ollut, mutta yksin olisin tuskin koskaan tiennyt, mistä lähteä liikkeelle. Käytin tosiaan stub-tekniikkaa, eli leikkasin alun perin pitkän peruukin vähän lyhyemmäksi, nostin hiuksia ylös kerros kerrallaan ja liimasin ne yhteen jättäen nutturan kohdalle vain lyhyen tyngän, johon kiinnitin itse nutturan pallo-osan erillisenä.Suurin osa peruukin hiuksista nostettuna. Tässsä vaiheessa näytti tosiaan vähän siltä, että ei terve, tästä ei nyt tule lasta eikä pas... Niin. Tiedätte kyllä.


Kun olin viettänyt tekotukkani kanssa useampia tunteja, peruukki näyttikin sitten tältä, ja olin jälleen huomattavasti luottavaisempi.


Nuttura kiinnitettynä. Nuttura on siis erillinen, ja tehty siniseksi maalatusta ja osittain ontoksi koverretusta styroxpallosta, johon kiinnitin irtokuitua liimalla ja hiuslakka + hiustenkuivain -kombolla. Tämäkin vinkki lainattu Kukkii-sanilta.


Yläosa puolestaan on tehty sinisellä twillillä ja keltaisella puuvillalla päällystetyistä rintaliiveistä. Olkaimet peittyivät sopivasti boleron alle, joten minun ei tarvinnut lähteä poistamaan niitä. Onneksi näin, sillä se olisi luonnollisesti vaikuttanut yläosan päälläpysymiseen varsin olennaisesti ja aiheuttanut suurta epämukavuutta ja epävarmuutta käyttäjälleen. Suurimman osan kankaasta ja kuvioista jouduin ompelemaan kiinni omin kätösin tai vähän huijaamaan käyttämällä vanhaa kunnon Erikeepperiä, sillä toppausten paksuus oli jo vähän liikaa ompelukone-paralleni.


Ja lopuksi vielä itse ryhmä! Ylärivi: Rita (Mintsu), Estelle (Aselea), Yuri Lowell (Juusto), Judith (minä), Zagi (Luca). Alhaalla Raven (Minna) ja Repede (mape). Meitähän oli myös kolme lisää, mutta Duke, Patty ja Karol taisivat olla juuri vaihtamassa vaatteita kuvan oton aikana...

__
Kannan puvusta ja WCS-esityksestämme juttua seuraavassa merkinnässä, jonka julkistan kunhan kisan viralliset kuvat tulevat nettiin.

6 kommenttia:

 1. Pilkkua viilatakseni on pakko sanoa, että se on Patty, ei Patti. :D

  VastaaPoista
 2. Luca: Katos perhanaa, kiitos huomautuksesta. :D

  VastaaPoista
 3. Allekirjoitan ton rintsikkakommentin täysin. Piti käydä testaamassa, ja voi herranjumala. 8DD


  - Mira

  VastaaPoista
 4. Mira: Äläpä! Itsekin taisin revetä pukukopissa niitä ensi kertaa sovittaessani. :DD

  VastaaPoista
 5. Voi että kuolaan tätä pukua! Ja tuota peruukkia! Vorona-fanitus -kohtaus!

  JA todellakin pitää lähteä Lindexille heti kun seuraavan kerran päädyn kaupunkiin.

  VastaaPoista
 6. Ilona: Daww you, ei saa, punastuu! Eikun siis kiitos, arvostan kehuja! <3
  Vitsit, alan kyllä vaatia Lindexiltä provikkaa siitä, että niiden bombshellien myynti kasvaa räjähdysmäisesti! (bomb, räjähdys, tiedättehän......)

  VastaaPoista