torstai 30. kesäkuuta 2011

Vielä Desuconista

Desucon oli toissaviikonloppuna, ja ilmeisesti olisi aiheellista kommentoida aiheeseen liittyen jotakin näin tyylikkäästi viikon muiden bloggaajien jälkeen.

Desussa oli huippukivaa! En ollut cosplayannut sitten Musiikkimessujen, jotka nekin pidettiin liki kahdeksan kuukautta sitten, ja Desu palautti positiivisena mieleen sen kaiken, mikä cosplayssa on kivaa puvun tekemisen lisäksi. Yleinen karnevaalitunnelma nostatti mielialaa ja toisten pukuilijoiden komeiden pukujen näkeminen nosti pintaan viimein aidon ja palavan motivaation tehdä itsekin taas jotain ihan kunnolla.

Lauantaina käytin uudestaan lokakuun Musiikkimessuilla debytoinutta Isaakin pukua Lucan ulkoiluttaessa massiivista Cain-kostyymiään. Näin jälkikäteen tarkasteltuna päätös ei ollut ehkä kaikkein älykkäin. :DD Cain-herran pukuun oli tehty muutoksia, jotka vaikuttivat puvun käyttömukavuuteen, minkä johdosta suurin osa lauantaista kului siinä, kun yritin nostella Lucan viittaa takaisin tämän harteille. Eihän pelkkä viitan nostelu sinänsä mitään, mutta kun siinä roikkui kiinni pari kiloa panssareita, siipiä ja vuohenkalloa, niin helppoa se ei ollut. Veikkaan, että jonkun olkapäät kaipasivat vähän hierontaa lauantain urheilusuorituksen jälkeen.

Isaakin pukua olisi ollut muuten ihan kiva pitää päällä, mutta kuten olettaa voi, villakangastakki ja kauluspaita eivät ole paras mahdollinen yhdistelmä kesäpäivänä, vaikka cosplayaajia siunattiinkin tutulla harmaalla Desu-säällä. Kuumuuden itsessään olisi vielä kestänytkin, mutta peruukkini osoittautui jo Musiikkimessuilla helposti takkuuntuvaksi ja melko huonolaatuiseksi, enkä sitten jaksanut tilata uuttakaan. Peruukin kanssa tappelu meni sitten hampaidenkiristelyksi, ja kaiken lisäksi olin unohtanut tarkistaa puvun kunnon ennen conipäivää. Muutama nauhojen viereen liimattu "niitti" vähän repsotti, mikä aiheutti niin ikään pahaa mieltä itselleni.

Lauantai-iltapäivä meni viime vuoden tapaan pitkälti Eurocosplayn tuomaroinnin merkeissä. Juryssa istuivat lisäksi tämän vuoden WCS-edustajamme Elffi, ompelumestari rora sekä viime vuoden Eurocosplay-edustajamme trinode. Kisaamaan ilmestyi loppujen lopuksi yhdeksän cosplayeria, ja etenkin kärkikolmikko oli sangen kovatasoinen ja tasaväkinen. Päätöksen tekeminen ei ollut helppoa, sillä jokaisella kilpailijalla oli omat vahvat osa-alueensa, eikä ollut helppoa pistää täysin erilaisia esityksiä ja erilaisia pukuja samalle viivalle arvioitavaksi. Tuomaroinnissa pisteytimme eri osa-alueita, jotka olivat hahmouskollisuus, puku ja esitys. Puvusta maksimipisteet olivat 20, esityksestä 10 ja hahmouskollisuudesta 20. Hahmouskollisuus-osa-alueessa arvioitiin muun muassa esityksessä ilmennyttä hahmouskollisuutta sekä materiaalivalintoja ja puvun mittasuhteita.

Voittajaksihan valittiin loppujen lopuksi Granado Espadan Male Scoutina esiintynyt Asagi. Isot onnittelut hienosta vedosta!

Sunnuntai meni sitten Shiorin (Revolutionary Girl Utena) vaatteissa. Meidänhän oli tosiaan tarkoitus pariutua (...) Ilonan kanssa sunnuntaiksi, mutta täysin ymmärrettävistä syistä jäin parimme ainoaksi osapuoleksi. Omankin pukuni valmistuminen oli vähän siinä ja siinä, ja loppujen lopuksi peruukin stailaaminen jäikin sitten hieman puolitiehen. Eksyin kuitenkin kuvaamaan eeppisen Elina-Utenan kanssa. Nettiyhteyteni on ollut vähän kenkkuileva viime aikoina, joten en ole vielä saanut näppejäni kaikkiin sunnuntain aikana otettuihin kuviin, mutta katsokaa nyt, kuinka hiton eeppisen kuvan YumiKoyuki meistä nappasi:


This is my evil face.

Kaikenkaikkiaan Desucon oli todella hyvä tapahtuma. Eurocosplay oli järjestetty erinomaisesti (kiitos, Hoothoot, olet upein!) ja itse show oli jälleen kerran mieleenpainuva. Valitettavasti missasin cosplaynäytöksen tuomarointien takia, mutta huhupuheiden mukaan sekin oli laadultaan erittäin hyvä. Muutakin ohjelmaa omiin tarpeisiini riittävästi - Eurocosplayn lisäksi kävin cosplaypaneelissa ja Tales of -luennolla, jotka molemmat olivat hyvin informatiivisia ja viihdyttäviä.

Olisi mukava pitää itsekin joskus ohjelmaa, mutta en tiedä mitään mistään muusta kuin cosplaysta. Cosplayaiheiset ohjelmat ovat tosin yleensä lähinnä kisoja tai sitten asujen tekemiseen liittyviä, ja itse en henkilökohtaisesti koe hyötyväni puvunteossa toisten kuuntelemisesta vaan enemmänkin tekemisestä. Lisäksi on ollut ohjelmaa ulkomaiden cosplaykulttuureista ja ulkomailla kisanneiden kokemuksista, joista kummastakaan ei itselläni ole mitään kokemusta. Cosplaykisoista olisi tosin ihan kiva pitää jonkinlainen kriittinen katsaus - vaikka jokin sellainen, jossa limittyisivät yhteen katsojien, kisaajien, tuomareiden ja järjestäjien näkemykset hyvästä kisasta. Tai sitten jotain ihan muuta. Mietitään!

Nekoconin ja Finncon-Animeconin jätän tällä erää väliin (aika, raha, the obvious reasons), joten oma tieni suuntaa seuraavan kerran Tampereelle Traconiin. Opiskelija-asuntoni sijaitsee näppärästi noin kahden minuutin kävelymatkan päässä Tampere-talosta, joten conimajoitukseni on turvattu. Score! Jatkot Voronalla

Loppukevennyksenä taas pitkästä aikaa hauskimpia Google Analyticsin tarjoamia hakusanoja:

"leikkaa tukkas ja mee oikeisiin töihin"
"puoliksi näkyvät rinnat"

Joo.

2 kommenttia:

  1. Haha, ollaan samassa veneessä ohjelmanpitämismietteiden kanssa. Joskus taisin miettiä jotain proppipaneeliasiaa tai työpajahommaa, mutta taitavammat ihmiset ovat ehtineet ensin...

    Kansa vaatii lisää Shiorikuvia!

    VastaaPoista
  2. Piuuu! Vastataggaus tulee täältä!

    http://cosplaynepatoivo.blogspot.com/2011/07/tag-tulee-ja-syo-mun-aivot.html

    VastaaPoista