maanantai 22. marraskuuta 2010

Hiustenhalkomista

Kerta cosplayvuosi on nyt omalta osaltani pulkassa, lienee aika muistella vanhoja ja pohtia tulevaa. Blogini on ollut pystyssä kohta yhdeksän kuukautta ja vaikka bloggaustahtini onkin ollut keskimäärin vain sellaista kolmen merkinnän kuukausivauhtia, olen silti ihan fiiliksissä aina kun saan aihetta päivittämiseen. Vaikka cosplay onkin kiintoisa ilmiö ja harrastus, ei siitä saa revittyä asiaa ihan yhtä paljon ja usein kuin vaikka tavallisesta pukeutumisestaan - on helppo laittaa blogiinsa joka päivä kuvia kulloisenkin päivän asustaan, mutta cosplayasun valmistuminen vie luonnollisesti paljon kauemmin. On ilahduttavaa huomata, kuinka paljon internetistä löytyy nykyään suomalaisia ja suomeksi kirjoitettuja cosplayblogeja - koetan stalkata niistä mahdollisimman montaa ja vaikken olekaan jaksanut hetkeen päivittää blogirullaani, niin tykkään teistä kaikista silti ihan yhtä paljon.

Mutta se siitä herkistelystä sitten. Ensi vuosi lähestyy! Maaliskuinen Tampere Kuplii pitää toistaiseksi hallussaan vuoden ensimmäisen tapahtuman titteliä, joten edessä on vielä pitkä, cosplayton talvikaamos. Musiikkimessuja seurannut armoton väsymys on omalta osaltani jo haihtunut, ja olen alkanut jo mietiskellä seuraavien pukujen materiaalihankintoja.

Ensimmäisenä asialistallani on Shiorin (Revolutionary Girl Utena) toteuttaminen, ja päätinkin aloittaa urakkani tässä pari viikkoa sitten etsimällä oikeanlaista peruukkia. Helpommin sanottu kuin tehty.
Yritäpä tästä nyt sitten päättää, mikä väri tuo on olevinaan - saati löytää peruukkia, joka olisi edes melkein samanvärinen kuin jokin lähdekuvista. Päädyin lopulta tilaamaan eBayn cosplaywigiltä kivan lämmönkestävän ja luumunvioletin peruukin ja pitämään kovasti sormia ristissä sen suhteen, että väri olisi edes suurinpiirtein oikea ja että pituus riittäisi. Yllätys oli iloinen kun peruukki saapui perille ja sen paksuus, pituus ja värikin olivat melko lailla sitä, mitä toivoinkin. Väri ei ehkä ole ihan niin akkuraatti kuin voisi olla, mutta värjäämään tuskin lähden, sillä olen itse siihen ihan tyytyväinen. Mieleni voi tosin muuttua matkan varrella vielä monen monituista kertaa...


O hai der, Juri-sempai~
(Myöntäkää pois, webkamerani ruusureunusefektn ja Utenan ruusut ovat kuin yksi yhteen!)

Seuraavan agendalla on saada peruukki ja Shiorin hiustyyli fuusioitumaan keskenään. Neidin hiusmalli on melkein liiankin normaali ja sen tähden varsin hajottava. Kiekuroita ja laineita ja ardghfjghhh. Katsotaan, mitä tapahtuu, kun käyn projektiini käsiksi.

Toinen täysin varma asusuunnitelmani ensi vuodelle on Judith Tales of Vesperiasta. Tämäkin nainen hiustyyleineen näyttää ensi vilkaisulla varsin simppeliltä, mutta annahan olla tuon nutturan ja noiden hiuslisäkkeiden/antennien/ulokkeiden kanssa... Lisäksi tädin hiusten väri aiheuttaa harmaita hiuksia (lol) - ensi alkuun ne näyttävät sinisiltä, mutta tarkemmin tarkasteltuna väri on paremminkin violetihtava sininen. Yritäpä tässä sitten etsiä eBaysta jotain vastaavaa. :B Luultavasti päädyn ihan rehelliseen siniseen peruukkiin kuten suurin osa muistakin Judy-cosplayereista.
Tiedossa on siis hauskoja hetkiä hiusten parissa. En ole koskaan joutunut tekemään kovin radikaalia peruukin modausta, joten nyt lienee korkea aika opetella. Lupaan raportoida projekteistani tässä talven mittaan armottoman rehellisesti - unohtamatta mahdollista kuvamateriaalia karmaisevalla tavalla kuolleista peruukeista. :D

6 kommenttia:

 1. Huh, onneksi en lukenut tätä töissä, ois taas ollu oppilaille selittämistä miksi hihkun ääneen :D Ebayperuukkeihin liittyy kyllä aina ihanan ikävät jännitykset, että millainen sika säkistä löytyy, tuo näyttää kyllä tosi kivan väriseltä :)

  VastaaPoista
 2. Jos pitkää siniviolettia peruukkia etsii niin wigfashionilta löytyy aika jees sävyjä. Itsekin tuli ensi vuotta varten tilattua sieltä. Peruukissa on... noh, ainakin se hyvä puoli että kamera värjää sen valaistuksesta riippuen tumman purppuraksi tai tumman siniseksi. Että jos ei osaa päättää sävyä niin ei hätää, ei se peruukkikaan osaa..!

  VastaaPoista
 3. Ilona: Hahaha. :D Kiva tietää, että väri miellyttää muitakin. :>

  Biitti: Oi, iso kiitos vinkistä! <3

  VastaaPoista
 4. Ei tässä muuta kuin että aika faaaaabulous tuo ruusukehys. :--D Ja hyvältä näyttää tukka!

  VastaaPoista
 5. HC-Shioricosplayhyn kuuluisi myös autoksi muuttuminen. >:o
  Nei vaan. Ylettömän kewl tulee varmasti siitä.

  VastaaPoista