perjantai 6. elokuuta 2010

Mieleni minun tekevi

Kalevala-lainaus johdattaa meidät ovelasti päivän aiheeseen eli ensi vuoden pukusuunnitelmiini. Olen pitänyt harvinaisen kauan lomaa cosplayasioista - vaikkakin olen seuraillut harrastajayhteisön tapahtumia (kuten viime viikonloppuna pidettyä WCS-finaalia) melko aktiivisesti, niin en oikeastaan ole jaksanut keskittyä omiin pukujuttuihini juuri lainkaan. Kyse ei onneksi ole kuitenkaan ollut inspiraation puutteesta vaan lähinnä siitä, että helle ja kesätyöt ovat vieneet kaiken jaksamisen. Mutta koskaanhan ei ole liian vähän energiaa spekulaatioon! Jos suupielissäni olisi kädet, olisin tehnyt tässäkin ajassa jo kymmeniä uusia pukuja, mutta tunnetusti puvut vaativat valmistuakseen vähän muutakin kuin suuria puheita.

Olen vähän kartoittanut ensi vuoden tapahtumatarjontaa ja se näyttää aika tutulta ja turvalliselta. Tampere Kuplii, Desucon, Animecon ja Tracon lienevät ne, joissa tulen lähes varmasti visitoimaan, mutta katsotaan, josko tilaa riittäisi muillekin tapahtumille. Mikäli Gaala järjestetään taas, olisi siellä mukavaa käydä joko ihan katsojana tai vaikka kisaajanakin. Kosuconkin kiinnostaisi, kerta minulla olisi jo majoituspaikkaoptiokin Jyväskylässä. :D

Aiempina vuosina olen elokuuhun mennessä yleensä jo päättänyt seuraavan vuoden puvut, mutta nyt en ole oikein päässyt puusta pitkään. Traconissa hikoillessani tosin vannoin, että ensi kesällä en tulisi cosplayaamaan mitään muuta kuin vähäpukeisia naisia säästyäkseni lämpöhalvaukselta, mutta uho oli ehkä vähän ylimitoitettua, sillä eihän yksikään cosplayasu ole oikeasti koskaan viileä. Eli hikoilua tiedossa ensi vuodellekin.

Puheissa on ollut ainakin YuRiPa -ryhmän uusiminen samoilla hahmovalinnoilla, mutta uusilla dressphereillä. Rakkaat ryhmäläiseni ovat koettaneet aivopestä minua Lady Luck -ryhmään, mutta olen vielä hiukan epäileväisellä kannalla. :--D



Kesäpuvuksihan Lady Luck olisi toki mitä mainioin vaihtoehto, mutta kun tuo etumuksen alue on vähän... ööh. Tarvitaan aika paljon aivopesua, jotta lähtisin oikeasti tuota pukua tekemään, mutta onneksi Gullwingsien tytöille on roppakaupalla muitakin asuvaihtoehtoja. YuRiPan lisäksi on ollut suunnitelmia isosta Tales of Vesperia -ryhmästä samaisella porukalla, jonka kanssa meillä oli suuri ja eeppinen Tales of the Abyss -ryhmä. Hahmovalinnat ovat vielä hiukan hakusessa joidenkin osalta, mutta itse olen jo löytänyt hahmokaartista sen, jonka puvun kaikkein mieluiten tahtoisin tehdä. Siitä lisää, kunhan saamme suunnitelmia lyötyä lukkoon.

Ensi vuonna saattaa myös mitä suurimmalla todennäköisyydellä olla tiedossa pukuilua iki-ihanasta Revolutionary Girl Utenasta.



Shiori on herkkä nuori nainen. Ihan oikeasti!

Jos osaatte laskea yhteen yksi plus yksi, niin kyllä, Shiori etsiytynee samoille koordinaateille Juri-Ilonan kanssa. :D Ohtori Academyn koulupuku on ehkä yksinkertainen, mutta hyvältä näyttääkseen lopputuloksen pitääkin sitten olla likimain täydellinen - eihän tuo puku näytä miltään ilman tismalleen oikeita värejä, mielettömiä puhvihihoja ja teräviä vekkejään. Tekisi muuten mieli heittää tähän syväluotaava analyysi Shiorista, Jurista ja heidän keskinäisestä suhteestaan, mutta sen pituus olisi jo sitä luokkaa, että se taitaisi vaatia ihan oman merkintänsä.

Lisäksi listallani on tietenkin monen monta unelmapukua, jotka haluaisin joskus vielä toteuttaa, mutta en ole vielä varma, onko niiden aika vielä ensi vuonnakaan. Final Fantasy XII on toistaiseksi eniten cosplayaamani sarja ja toteuttamieni Reksin, Franin, Vaanin ja Gabranthin lisäksi ko. pelistä löytyisi vielä ainakin neljä hahmoa, jotka tahtoisin vielä joskus tehdä. Olen himoinnut muun muassa Balthierin toteuttamista jo pitkään, mutta on erittäin suuri kynnys lähteä tekemään pukua, jonka joku on jo tehnyt niin hyvin kuin ylipäätään voi olla mahdollista. :D Mutta ehkä vielä joskus. Onhan minulla ja concept art -Balthierilla sentään tismalleen samanlainen nenä!


Dat nose!

Balthieriakin enemmän kutkuttaisi oikeastaan Franin tekeminen alusta asti uusiksi, mutta se(kin) olisi jo sitten sen kokoluokan projekti, että jos kaikki ensi vuoden suunnitellut ryhmät ja parit toteutuvat, niin sitä pitäisi luultavasti taas lykkäillä unelmiaan myöhemmäksi.


Haluaisin ehdottomasti toteuttaa myös Last Exilen Maestro Delphine Eraclean jännän avaruuspuvun, koska Last Exile on sen luokan mestariteos että oksat pois ja koska Delphine nyt vain sattuu olemaan niin selkäpiitä karmivan häijy.




Olen vähitellen kypsytellyt ajatusta tämän puvun tekemisestä, joten ei olisi lainkaan mieletön ajatus asettaa tavoitteeksi sen toteuttamisen jo ensi vuoden puolella. Sitähän loppuu pian ikä ja terveys, jos aina vain lykkää asioita myöhemmäksi!

Suunnitelmani luultavasti muuttuvat vielä moneen kertaan, sillä elämäntilanteenikin on melkoisessa murroksessa tällä hetkellä; aloitan syyskuussa opinnot Tampereen yliopistossa. :3 Joten aika näyttää, kuinka paljon rahaa ja aikaa cosplaylle loppujen lopuksi tulee liikenemään.

5 kommenttia:

  1. Mä olen kyllä sitä mieltä että kaikki Painin puvut sopis sulle tooosi hyvin! Olit niiiiin nätti normi paininakin :)

    VastaaPoista
  2. ...kirjoitin eilen blogiini vastaavanlaista entryä, ja minä mitä luen, meillä on yhteistä ainakin yksi hahmo (eri puvulla tosin, vihjaanko tarpeksi ;D) sekä yksi sarja/hahmosuunnittelija. Et tosin ehkä yllättynyt kamalasti, mutta pitää bondata kun siihen tulee tilaisuus!

    Eli kannatan aika ahkerasti valintojasi ahkerasti, ja etenki LE lämmittää taas. :<< Olen itse kuumotellut jo pitkään Cicadan tekemistä, mutta naama menee vähän liikaa tuonne pikkuvelisuuntaan ollakseni häijy, luisevanaamainen mies. :D
    Odotan kuitenkin Delphineäsi kovin innoissani, ja joku Last Exile-ryhmä olisi tyyliin hienoin asia ikinä, jos kukaan olisi LE:tä ylipäätään nähnyt.

    VastaaPoista
  3. Tinde: Aaws, kiitti kehuista!

    trinode: Ohoo, ohoo, liikumme samoilla aivoaallonpituuksilla! Oikein kiva kuulla, että pukuvalinnoistani tykätään. :D/
    LE-ryhmä olisi ideana kyllä niin houkuttelevan hieno, että sellainen pitää joskus saada kasaan jonnekin. Minulla olisi pari Last Exilen katsonutta kontaktiakin, hmm...

    VastaaPoista
  4. MAESTRO. DO IT.

    On mullakin tekosyy sitten tehdä Dio 2.0! 8>

    VastaaPoista
  5. Miusta vähän tuntuu, että meidän lukijat kerkeää kyllästymään Juri ja Shiori -hehkutukseen jossain vaiheessa, sitä saattaa olla luvassa sen verran runsaasti :3

    Ja Last Exile <3

    VastaaPoista