lauantai 31. heinäkuuta 2010

Cosplay-viikon nostalgisointia

Voih, tunnen itseni nyt kyllä hyvin vanhaksi ja väsyneeksi. Valtakunnallinen cosplay-viikko alkaa tänään, enkä minä taaskaan ole ottamassa siihen osaa. Osasyy moiseen on siinä, että olen vielä ensi viikon töissä, ja roskiksia tyhjentävä Paine tai kukkapenkkiä kitkevä Gabranth voisi olla vähän turhan hämmentävä näky. Olen muutenkin muuttunut ihan tylsäksi naavaksi ja turhan häveliääksi lähteäkseni enää hassusti pukeutuneena julkiselle paikalle, ellei kyse ole sitten conimatkasta. Olisihan cosplayviikkoilu ihan mielettömän vänkää, mutta kun ääh, en uskalla! Puolustuksekseni on myös sanottava, että harrastajien kansoittamassa Helsingissä viikon kunnioittaminen pukuilemalla on huomattavasti helpompaa kuin täällä Uematsun selän takana.

Olen kuitenkin kokenut cosplayviikon mukanaan tuoman ilon herran vuonna 2007, jolloin kyseinen viikko oli ensimmäistä kertaa kokeilussa. Tuolloin minäkin, pieni lukion ensimmäisen vuosikurssin oppilas ja vasta cosplayn aloittanut nyyppä, otin hulinaan osaa ja heitin niskaani cosplayasun viikon jokaiselle päivälle.

Muistan vieläkin viikko-ohjelmani: Yhtenä päivänä olin Zoro Roronoa One Piecestä ("Vittu sä oot ninja." -eräs tuttuni), toisena Riku Kingdom Heartsista ("Mikä pelle jätkä toikin oli?" -pikkupoika), luokkakuvauspäivänä oma hahmoni Narn ("Ootko sä Auron Final Fantasysta?" -kaveri), neljäntenä päivänä uudestaan Riku ja viimeisenä päivänä Xigbar Kingdom Heartsista ("Mitä sun silmälle on tapahtunut?" -liikunnanopettaja).


Musiikintunnilla paukutellut Vorona 16-wee ei vielä tiennyt Punanaamiota paremmasta.

Cosplayviikon ansiosta sain otsaani ikuisiksi ajoiksi friikkinörtin leiman, mutta en kyllä kadu hetkeäkään ensimmäisen lukiovuoteni hullutuksia, vaikken enää omaakaan samaa rohkeutta ja shokeeraushalua kuin silloin. Pistelin vielä myöhemmin samana lukuvuonna menemään Death Note -ryhmän kanssa Ryukin asu niskassa, minkä ansiosta sain saman vuoden abigaalassa kyseenalaisella kunnialla höystetyn "Wannabe-abi" -tittelin, kerta en malttanut jättää pukuilua omiin penkkareihini. :--D

Cosplayviikko päättyi tuona vuonna Helsingin Sarjakuvafestivaaleihin, jossa pyörähtelin molempina päivinä Rikun puvussa. Pääsin tuolloin myös ensimmäistä kertaa lavalle cosplayasussa, sillä minua sekä Wepiä käytiin kysymässä mukaan pieneen ohjelmanumeroon, jossa cosplayviikkoon osallistuneet cosplayerit kertoivat kokemuksistaan ja ihmisten reaktioista viikon aikana. Tästä tapauksesta on jopa kuvamateriaalia eräässä Anime-lehdessä, oi kultaista nuoruutta. 'D

No mutta, vaikka en otakaan osaa iloiseen ja värikkääseen hyrinään tälläkään kertaa, kunnioitan kuitenkin viikon järjestäjiä ja siihen osallistujia olemalla hengessä mukana! Lupaan mennä juttelemaan jokaiselle viikon aikana vastaan tulevalle cosplayerille ja näpsäistä vaikka kuvankin. (Helppohan se on luvata, kun Riihimäellähän näitä harrastajia tunnetusti suorastaan parveilee. :D) Itselläni on lämpimiä muistoja cosplay-viikosta ja olen sitä mieltä, että perinne on säilyttämisen arvoinen - ei cosplayn pidäkään olla aina niin kauhean vakavaa liiketoimintaa.

Eli ei muuta kuin hauskaa cosplay-viikkoa kaikille! Ilahduttakaa kanssaihmisiänne pukuilemalla jos suinkin kehtaatte ja mikäli kadulla tulee vastaan pukuilijoita, niin nostakaa ihmeessä hattua!

7 kommenttia:

  1. Aaa, cosplayviikko. ;__; Olen aina itse halunnut jotenkuten osallistua, mutta erinäisistä syistä se on aina jäänyt. Joko olen itse unohtanut koko viikon olemassaolon, asut ovat olleet ihan vääränlaisia silloisiin keleihin tai sitten on ollut sellaista ohjelmaa mikä estää. (cosplay-asussa kirjoituksiin? kiitos ei 8D)

    Noh, pitää katsella jos tässä saisi edes jonkinlaista photistelua aikaiseksi tai edes cosplay-viikon kunniaksi aloiteltua joitakin asuja.

    VastaaPoista
  2. Voin myöntää samaistuvani kokemiisi tunteisiin. Cosplay yksin on aika yksinäistä. Noloimmat cosplay-viikko kokemukseni ovat möys lukion ykköseltä, jolloin pantsut vilahtivat luokan edessä. Yuki Nagaton koulupuvun hame on jotain aika vaarallisen lyhyttä mallia.

    Itse asiassa minunkin kohdalleni napsahti abishown Kuin kaksi marjaa -titteli, koska olin koulussa päivänä jos toisenakin pukeutuneena Johnny Deppiksi ja Sweeney Toddiksi. Jostain syystä länsimaalaiset elokuvahahmot ovat kovin... Hyväksyttyjä ulkomaailmassa.

    VastaaPoista
  3. Biitti: Ohoho, cosplayasussa yo-kokeen tekeminen olisi varmasti ollut aika vinkeä näky. 'D Puku olisi saattanut sabotoida koesuoritusta aika tehokkaasti - kiristävä peruukki, kiristävät bindaukset, liian kuuma / kylmä / epämukava puku... Puhumattakaan kanssakirjoittajille aiheutetuista keskittymisongelmista.

    pumpkin: Aaautsss. No mutta, ehkä sopii lohduttautua sillä, että nykyinen katumuoti on itsessään jo niin paljastavaa, ettei pieni pantsuvilautus ole edes sieltä pahimmasta päästä.
    Ja Depp-näköisyystittelisi on kyllä ihan ansaittu - meinasin itsekin mennä halpaan henkilöllisyydestäsi galleriablogisi webkamerakuvien kanssa. :,D

    VastaaPoista
  4. Älä välitä, en minäkään enää kehtaa joka päivä cosplayasuisena hyppiä, vaikka muka yritän olla viikon pääkoordinaattori tai jotain. ''D Olisihan se tosi kiva saada vielä jotain photoshootia värkättyä, mutta pitää katsoa miten ehtii ja jaksaa. Cosplay alkaa tursuta korvista ulos ja olisi ihan kiva pitää vielä pientä lomaa. 8(

    VastaaPoista
  5. Mitämitä, Gabranth-cosplay? Olisiko siitä mahdollisesti jossain kuvia? :3

    VastaaPoista
  6. Wepi: Haha. :,D Meistä on tullut vanhoja! No ei, ymmärtäähän sen, että cosplay kuumentaa aivoja joskus vähän liikaakin. Tuttu tunne täälläkin aina silloin tällöin. :B

    tarutar: Jeps, Gabranth oli yksi viime vuoden pukuprojekteista. :3 Kuvia löytyy cosplay.comin puolelta, http://www.cosplay.com/costume/215874/

    VastaaPoista
  7. Kiitos linkistä, mahtava puku! Harmittaa etten ollut näkemässä sitä paikan päällä. :)

    VastaaPoista