perjantai 21. helmikuuta 2014

Let's put the "play" back in "cosplay"

Olen parin vuoden sisällä muuttunut aktiiviharrastajasta pesunkestäväksi lurkkaajaksi. Katselen mielelläni kuvia kivoista puvuista ja haluan edelleen olla yhteyksissä kaikkien cosplayn kautta minulle tutuksi tulleiden mainioiden tyyppien kanssa. En vieläkään malta olla puuttumatta, mikäli joku puhuu cosplaysta. Toisaalta en myöskään henno luopua Twitter-tilini kuvauksesta "occasional cosplayer".

Eli harmillista kyllä, minulla ei ole viime tai tästä vuodesta cosplayn saralta juuri kerrottavaa. Olen käynyt muutamissa isoimmissa tapahtumissa siviileissä, mutta eihän se samalta tunnu kuin se huumaava ja koukuttava cosplayasussa esiintyminen. Sen sijaan olen ihastellut muiden harrastajien upeita luomuksia ja tuntenut rinnassani suurta kaipuuta harrastuksen pariin. Mutta jostain syystä on uskomattoman vaikeaa istahtaa aloilleen ja aloittaa puvunteko.

Cosplayaamisen sijaan olen opiskellut, puurtanut hikisenä kandintutkintoni eteen, tehnyt töitä, ollut työharjoittelussa, valmistautunut vaihto-opiskeluun ja tehnyt muita tylsiä normojen juttuja. Kerran olin jo vähällä käydä yhden kaapissa odottavan peruukin kimppuun, mutta lopulta jätin asian sikseen. Ei pygennyt. Mutta en ole edelleenkään halunnut sanoa, että olen lopettanut, koska en ole. Olen vain vähän venähtäneellä matkalla etsimässä sitä playta takaisin cosplayhin. Sillä jos harrastuksessa yhdistyy ompelu, askartelu ja esiintyminen, se ei voi olla huono harrastus.

Seuraavat viisi kuukautta kuluvat vaihto-opiskelijana Soulissa, joten ennen kesää mitään ei varmasti tapahdu. Sen jälkeen? Kuka tietää. Aloittaisinko gradun vai aloittaisinko puvun? Onko yhden ihmisen elämä tarpeeksi suuri molemmille? Vastausta odotellessa voitte purjehtia vaihtariblogiini. Se ainakin elää useammin kuin tämä.

... Edelleen kyllä kuumottelisi tehdä Utenan Shiori tai Juri miekkailupuvussa.
...
.......
HMM.

2 kommenttia: